Städa både här och där...

Inatt körde jag skyttetrafik mellan bebis som skulle ammas och en förkyld stackars febrig dotter i rummet intill. Mamma du kan väl sitta lite på sängkanten och ta hand om mig, sa lilla sjuklingen mellan hostattackerna. Så jag baddade pannan och gav vatten. Lugnade och tröstade så gott jag kunde där i nattens mörker. När vi hade lämnat äldsta dottern i skolan i morse så somnade bebis. Förkylda mellandottern vilade lite och jag tror jag nickade till en  stund i fåtöljen. Vaknade iallafall med ett ryck av en snarkning och jag tror det var min... Det är segt såhär års. Kroppen längtar efter ljus och värme. Vare sig man är småbarnsmor som jag, heltidsarbetande, student, gammal eller ung så kan vintermånaderna kännas rätt tunga här uppe i norden. Det är inte för inte som vi får ge våra bebisar D-vitamin här. 

På nyhetsmorgon diskuterade de hur endel kan må dåligt av sociala medier. Det egna livet kan kännas misslyckat jämfört med de till synes perfekta liv och hem som visas upp där. Antingen har jag turen att ha naturliga och ärliga vänner eller så har jag själv förmågan att se förbi och igenom fejkade fasader. För jag har aldrig känt att jag mått dåligt av sådant. Endel av oss har inga problem med att vara sociala via olika medier med bilder och ord. Andra vill inte skriva eller dela något alls och mår till och med dåligt av att se andra göra det. Men man får ju själv avgöra den saken. En person som delar med sig behöver inte vara oseriös. En som vill vara privat behöver inte vara tråkig. Bara man respekterar varandras val. Jag har tidigare skrivit om att det är lätt att bli någon självutnämnd guru som ska tala om och lära ut. Men det är inte min tanke. Jag kommer inte heller  vara för privat och aldrig lämna ut tankar om eller bilder på vänner. Såvida de inte själva ber om det. 
Jag tror vi har så mycket att hämta hos varandra av inspiration och idéer, livsglädje och värme. Det som kan stå ivägen är missundsamhet, avundsjuka, inbillning och rädsla. Jag vill försöka få bort sådant ur mitt liv. För det goda som gemenskapen kan ge är värt så mycket mer. 
Nu ska här städas ut julen. Det känns lite kalt och kallt. Men ändå skönt att fräscha till hemmet lite. Så idag på Knut-dagen åker både avundsjuka, rädsla, missundsamhet, granen och dammet ut. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ambassadör

Tillräcklig

Något annat än läsa, skriva och räkna