Lilla mamman piffar till sig

Suuuck!!! Here we go again. Utväxten is back. Det är nu lite över tre månader sedan jag gick till frissan på ett mycket lyckat besök. Det har jag bloggat om tidigare. Nu är det dags att ta tag i frisyren igen. Jag är ganska mörk i botten och har dessutom silvergrå områden här och där. Grått och naturlig, egen färg kan vara så fint. Men själv är jag inte redo att sluta färga det än. Det är uppiggande och roligt att piffa till sig emellanåt. Då blir man glad när man ser sig i spegeln. Skulle jag göra något annat så är det nog att testa fransförlägning och färga ögonbrynen. Det har jag inte provat ännu. Att gå till salong ska man unna sig när man kan och har råd. Det är så skönt och lyxigt. Men däremellan kan man pyssla om sig hemma. 
Håret har jag aldrig varit rädd för att mixtra och dona med själv. Det är skönt i hemmets lugna vrå och idag finns så mycket bra produkter för hemmabruk. Med en gammal blondering i och en förkärlek till slingor, så funderar jag på att lägga i lite mörka slingor istället. Lite varmare och höstaktig känsla är planen.
Färgerna jag använder är två olika. När man går från blond till brun är det lätt att få en gröndaskig brun nyans. Därför har jag fått tipset om att först ha i en kopparblond färg i bara ungefär fem minuter. Därefter kan man skölja ur, låta torka lite och sedan applicera den bruna nyans du vill ha och färga enligt instruktionerna på full tid. Denna gång blev det mörkblond.
Jag tog en slinghätta till hjälp och gjorde mörka slingor i det ljusa som jag hade sedan tidigare. Det gav ett jämnare resultat än att försöka göra slingor själv för hand här och där. Efter att slingorna var klara och hättan avtagen så sköljde jag ur dem och lät håret torka lite. Sedan benade jag upp håret bit för bit och penslade alla silvergrå partier med återstående färg. Sist men bäst inpackningen som medföjer. Jag är supernöjd med resultatet. Här kommer några före och efter-foton

Före
Efter

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ambassadör

Tillräcklig

Något annat än läsa, skriva och räkna