Mer höstmys

Helgens pumpaparty var en klar succé och kanske till och med en återkommande händelse.  Så mysigt och roligt. Jag tackade mamma som kläckt denna härliga idé. Pumpasoppan och pajen hon bjöd på smakade sagolikt gott och gemenskapen var varm och välgörande i höstkylan.  Vi hade det festligt när pumporna skulle vägas. Det utdelades medaljer till karlarna och prinsesskronor till fruarna. Min syster och man vann första pris med sin monsterpumpa.
Idag fortsätter jag i samma anda då det är höstfest på scouterna som jag är ledare för. Så på förmiddagen har jag bakat pumpapaj för första gången någonsin. Jag tänkte att det kan vara spännande för barnen att prova. Sedan ska vi prata lite om saker som man är tacksam för, göra papperspumpor m.m.
Nu är jag tillbaka efter scouterna och känner mig nöjd med kvällen. Hoppas verkligen barnen tyckte det var lika mysigt som jag tyckte. Att förbereda detta har glatt hela min dag. Så kul det är att vara ledare i en barngrupp. Det är verkligen något jag kan rekommendera för det ger så mycket glädje tillbaka.
Jag tänkte på en sak när vi pysslade med papperspumpor. En sak som jag har bestämt ska få gälla här hemma. Ofta drar barnen hem så otroligt mycket pysselprojekt eller så gör de massa hemma. Man kan spara en del och pryda hemmet med. Varsin pärm med barnens namn på kan man också anrätta, där teckningar och pysselprojekt kan förvaras i plastfickor. Men man ska inte stressa upp sig och må dåligt över att de går sönder och en del saker får slängas ibland. Jag brukar tänka att de två viktigaste och största grejerna är att:
1) barnen har kul när pysslet görs och kreativiteten får flöda. Där och då.
2) när det visas upp att vi vuxna då tar oss tid att lyfta blicken från mobil eller tidning och ge det  efterlängtade berömmet. "men o så duktig du är på att måla/pyssla, vad fint det blev!"
Jag har nämligen märkt att det är dessa två delar som verkar betyda mest för barnen. Någon enstaka gång kan de efterlysa en teckning som gjorts men oftast inte. Så då kan man ta sig tid och sätta fokus på de där två punkterna i början och inte oroa oss så mycket för vad som händer sedan.
Det finaste vi kan ge barn omkring oss är vår tid. Tid att lyssna,  tid att mysa, berätta sagor eller berättelser i skenet av ett ljus. Ge dem hopp, glädje och värme. Då rustas de för livet på bästa sätt. Ge dem anledningar att känna att livet är spännande och fint. Låt dem få ha roligt och må bra.
Från mina underbara föräldrars pumpaparty i helgen
De deltagande pumporna i olika former 
Dagens projekt ~ min första pumpapaj  (mjölkfri dessutom)
Höstmys på scouterna 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ambassadör

Tillräcklig

Något annat än läsa, skriva och räkna