Workout a la husmor

God förmiddag. Bebis sover och jag ska strax ta tag i hemmet med disk, tvätt, röja leksaker och kanske en dammsugning vore på sin plats inför helgen. Jag får lite ont i magen när jag funderar på hur i hela friden  jag ska hinna allt detta sedan när jag jobbar/pluggar. Men jag vet ju att mina föräldrar fixade det utmärkt och då hade de fyra barn. Jag har tre och jag måste lära mig att ta hjälp av dem lite mer. Till exempel bära ner sin tvätt i tvättstugan. Inte slänga kläder i tvätten som inte är smutsiga. De kan hjälpa till att plocka ur diskmaskinen och säkert fler grejer som jag gör själv av bara farten. Det är väl också det som är en av tjusningarna med en familj, att man kan hjälpas åt. 

Jag har läst i lite olika bloggar om de fyra S:en när det kommer till städning. De står för Spara, Skänk, Släng, Sälj. Så jättebra det har varit för mig. Jag har börjat i några jobbiga hörn av huset och river då först ut allt för att sedan sortera upp det i dessa fyra S - högar. Sedan känns det kanske som om jag skulle behöva vara ensam hemma en hel vecka för att hinna med detta. För man blir alltid avbruten av någon som ska hämtas eller lämnas i skola, hos vänner eller aktiviteter. Eller matlagning som en hungrig familj behöver. Men jag får ta lite i taget så blir det nog fint tillslut. Jag är inte ute efter ett minimalistiskt hem utan bara att bli av med det värsta av allt onödigt vi hamstrar på.
Här kommer några foton på det jag nu ska kavla upp ärmarna och ta tag i. Tvätt o disk efter fem personer och leksaker efter tre livsglada, härliga, högt älskade barn. Kanske någon annan där ute som ska göra detsamma. Styrkekram till dig som också är mitt uppe i livet. Det som kan kännas som en tungrodd,  kämpig och kaosartad karusell, vare sig du bor ensam eller tillsammans. Har man ingen egen familj kanske man istället är den som jobbar mycket eller är lite av spindeln i nätet och pysslar om de äldre i släkten. Så "mitt uppe i livet" kan betyda olika saker. Samtidigt som det är en tid full av utmaningar så blir man stark av erfarenhet. Små glädjeämnen lyser upp och minnen skapas för livet.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ambassadör

Tillräcklig

Något annat än läsa, skriva och räkna