Byt ut sorgsen höst mot förväntansfull advent

Hösten är på snudd favoriten bland våra fyra årstider. Den klara, friska luften och alla varma, vackra färger. Men när den går mot sitt slut så är det ändå härligt att få förbereda för advent. Vi städar, stryker, bakar, lagar, kokar, lägger in, pyntar och pysslar. En del blir stressade mest över allt de vill göra men inte hinner eller orkar. Men kraven de sätter du själv. Kanske kan vi bestämma oss för att julen får se olika ut beroende på hur livet är just det året. Vissa år hinner man städa, pynta och pyssla medan du andra år i all hast får slänga fram ljusstakar och stjärnor. Det går bra vilket som, det blir jul ändå. Visst är det första att föredra men världen går då rakt inte under för att allt inte är perfekt. Förstår du det du stressade människa? Lugna ner dig o njut också. Av en vacker julkonsert med ljuvlig musik. Av en kopp kaffe vid ett tänt ljus en stund medan barnen leker fint.  Unna dig att njuta.
Jag läste ett väldigt bra "stressa-ner-tips". Jag minns inte vart men vill inte ta åt mig äran själv. Det var iallafall att man med flit ska göra saker långsamt. Rör i grytan långsammare, vik tvätten sakta o.s.v. Det låter banalt men prova, jag tycker att det hjälper mig att stressa ner.
Nu räknar jag ner till Jul med Ernst. Denne fantastiske förebild på så många plan. Jag uppskattar verkligen att han förutom pyssel, hantverk, mat och bak även har många kloka tankar kring livet och världen. 
Idag har jag Ernstat lite i trädgården. Ut med ledsna höstarrangemang och in med vintermys.
Hittade massa fint i naturen på morgonpromenaden
Före
Efter

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ambassadör

Tillräcklig

Något annat än läsa, skriva och räkna