Det bästa av den du är

Jag såg en kock laga mat i ett matlagningsprogram på tv. Han var inte alls känd som någon av de stora kockarna som jag genast jämförde med. Men han körde på. Helt trygg och säker i sin roll, med sin prägel och stil på det hela. Han apade inte efter någon annan utan körde sin grej. Det fångade mitt intresse och fick mig att fundera på det där med att vara sig själv.
Vi är många som bloggar, det finns många som är kockar, bakar, inreder, dekorerar, lever friluftsliv, påtar i sin trädgård, mekar, intresserar sig för skönhet, tatuerar, pysslar, skriver musik, syr, läser om naturfolk, älskar djur, konst och kultur m.m.
Det finns helt enkelt många som gör mycket. Vissa saker delar vi vår tjusning för och andra har unika och ovanliga intressen. Men det bästa av allt är att ingen är just som du! När du tar en sak och gör den till din så blir det unikt, även om det är många andra som gör liknande.
När döttrarna och jag var ute och åkte i bilen igår så diskuterade vi som vi alltid gör. Jag berättade för dem att när jag är ledsen över något så hjälper det alltid att tänka på något roligt pysselprojekt. Något kul som jag får sätta händerna i och skrida till verket med. Då blir jag glad igen. När jag hade genomfört en knepig tenta på högskolan som jag inte visste om jag hade klarat, då gick jag alltid hem och bakade bullar. För det vet jag att jag är bra på och klarar.
Människan behöver friska, konstruktiva tankar som håller oss igång. Så vi får glöd och liv i blicken. Det är skönt att hitta något som får det att kännas som om en glad melodi spelas inombords. Vare sig det är att få gå ut i skogen en sväng och plocka blommor, riva ur ett rum och möblera om, gå på ett sportevenemang m.m. 
Det är inte alltid det ges utrymme till det på jobbet men då får man fylla sin fritid med sådant som ger liv. Andra gånger kan det vara jobbigt hemma och då är det just på jobbet man kan få möjlighet att blomma ut och komma till sin rätt. Bara man får göra det någonstans. Vissa gånger kan man också bli hindrad och begränsad av en missundsam, bitter eller avundsjuk omgivning. Men då är det bra att hålla i minnet att i sådana ohälsosamma beteende bottnar sig olyckliga människor.
Att hitta saker som man är bra på och blir glad av är så fint. Vi ska inte hålla på och jämföra oss med varandra på fel sätt, utan hitta det bästa i oss själva istället. När man har gjort det ska man inte hålla igen, utan blomma ut och ösa på med det som är "du". Bjud världen på det bästa av dig själv. Inte någon fake-version som försöker likna någon annan. Det blir aldrig bra. Varför? Jo för det är meningen att du ska vara som du är. Det finns bara en av dig och du behövs, precis som du är!
Gjorde lite höstfint vid vår framsida idag, där vi inte går in
Bullbak ~ min bästa terapi 
Vackra blad vid döttrarnas skola

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ambassadör

Tillräcklig

Något annat än läsa, skriva och räkna