Tid att andas

Stora tjejerna var i skolan, mannen vilade hemma efter kvällsskift, liten sov i baksätet. Där satt jag i bilen. Solen sken från en blå vinterhimmel. Jag sammanfattade livet just nu och suckade nöjt. Det är inte så ofta, speciellt såhär i en galen värld, men ibland uppstår de. Sådana där stunder som kan liknas vid en livets andningspaus. När jag satt där i bilen så kände jag att just nu har jag faktiskt inte "ont i magen" för något. Jag oroar mig inte eller är nervös. Det känns lugnt och stilla helt enkelt. Jag har tagit några ganska stora beslut senaste tiden, städat upp i det mentala rummet. Bland annat ändrad studieinriktning. Om jag tar och skrapar ihop de där besluten så utgör de tillsammans en skön känsla.
Det finns mycket kvar att jobba på och fixa med. Men jag har funnit den sinnesro som var så efterlängtad och välbehövlig. En känsla av att vara nöjd börjar infinna sig och det gör så gott för både kropp och själ.
Jag önskar dig som läser detta detsamma.
Ibland kan man inte sitta och vänta på lyckan och beklaga sig över hur jobbigt allt är jämt. Det är inte speciellt kul för vare sig dig själv eller omgivningen när man fastnat i offerkoftans deppiga land. Man får helt enkelt styra upp livet och ta beslut som gör att saker känns och fungerar bättre. Vissa saker kan vara svårt att göra något åt. Men det mesta är du herre över i ditt liv, glöm inte det. Var inte rädd för att städa upp ibland och släpp in lite nytt, fräscht och rent i ditt liv. Jag tänker på att det känns som när man vädrat kuddar och täcken hela dagen. Sedan bäddar man med rena sängkläder, tar en dusch och rent nattlinne. Den sköna känslan får man nästan efter stora beslut tagits. Oro och rädsla byts ut mot förväntan och hopp inför framtiden.

Idag var det ett ovanligt väder. Dimma, frost och dagg i en blandning som skapade otroligt fina små konstverk i naturen. Här är bilder på det.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ambassadör

Tillräcklig

Något annat än läsa, skriva och räkna