Kålsoppa

Dagens goda mattips är kålsoppa. Jag har inte mått på allt men det går ungefär såhär: bryn köttfärs med hackad gul lök. Häll sedan över tomatpuré, 1 liter vatten, köttbuljong, 1 msk senap, 1 msk ajvar. Låt det koka ca 10 min. Sedan häller du i hackad vitkål (mängd efter smak), tärnade morötter, soja, salt och peppar. Låt det koka ca 5 minuter till. Jag tycker det är gott om grönsakerna får ha kvar lite tuggmotstånd. Mycket god soppa i vintertid!

Igår kväll gick jag och barnen ut en sväng. Bara för att det blir mörkt tidigt så är det så lätt att man "tar kväll" då och dagen blir så kort. Man får hitta på saker att göra, trots mörkret. Frisk luft är aldrig fel. Vi tände lyktor i mörkret runtomkring i vår trädgård och det blev så mysigt. Jag har velat ha något fint vid vår ytterdörr och kom på att jag har en strutformad söt hängkruka inne. Har inte riktigt hittat en given plats ännu. Men med lite små granriskvistar och en guldkula så blev det verkligen nyårsfint utanför dörren. Jag trädde på kulan på en grillpinne och tejpade lite så den skulle sitta fast. Sedan var det bara att sticka ner den bland granriset.     

Kommentarer

  1. Bra tänkt att ta sig ut fast det är mörkt. Jag försöker att lura hjärnan just nu och tänder alla lampor som finns här hemma. Annars tror min hjärna att det är dags att sova redan när klockan är 17. Kramar Liza

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ambassadör

Tillräcklig

Något annat än läsa, skriva och räkna