Snickra i en garderob

Om natten när barnen är oroliga ibland så lugnar jag dem så de somnar om. Det är dock inte alltid så att mamman somnar om lika snabbt. Men jag får inte panik för det. Nej i nattens mörka ro och stilla tystnad så njuter jag av friden. När inga apparater väsnas och alla i huset sover gott då kan jag låta tankarna få vandra fritt. Det kläcks både en och två idéer. I mitt huvud möblerar jag om barnens rum och hittar på lösningar som ska underlätta vardagen. En del idéer faller ut väl och blir till verkliga projekt som leder till förbättringar här hemma. Andra idéer får bli vilande och ligga som en lockande drömbubbla för mig. Min senaste tanke är förvaring av lakan, handdukar, gardiner och dukar. Vi har ett litet annorlunda utrymme bakom en dörr. Det är en öppning i väggen där det inuti finns tre väggar. Två av dem är murstocken så man kan inte fästa något i väggarna. Hittills har vi haft trådbackar där, men nu har jag flyttat dem till barnens rum för att ha kläder i.  Så en natt när jag låg där i sängen och funderade kom jag på att man borde kunna köpa fyra långa brädor och ställa längs de två av väggarna som är mittemot varandra. Sedan kunde man fästa hyllplan längs brädorna. På så vis trycker själva hyllplanen ut de fyra brädorna mot väggarna och konstruktionen hålls stadig. Jag har åkt förbi brädgården två gånger men inte vågat gå in. Det är liksom inte mitt territorium. Jag har aldrig köpt en bräda och vet inte hur det går till. Tänk om de skrattar åt mig, om jag gör bort mig och inget kan. Men så idag tänkte jag; "skärp dig! Du är en självgående, modern och stark kvinna. Fixa nu det här." Så jag tog mod till mig och svängde dit. Lugnt förklarade jag min garderobs-idé för mannen på brädgården. Han förstod utan problem min tanke och gav även tips på hur jag kan fästa hyllplanen. Själv hade jag tänkt att de skulle vila på skruvar längs brädorna. Men han sa att mycket tyg blir rätt tungt. Så det är bättre att fästa kortare brädor på bredden längs de långa brädorna. Så har hyllplanen mer att vila på. Jag tackade för tipset och vi kikade även på potentiella hyllplan som jag ska återkomma till när jag mätt ut mått med de nyinköpta brädorna inräknade. Himmel så roligt! Vilken livsglädje att få fixa och dona.
På hemvägen njöt jag av doften från de nya brädorna i bilen. Jag älskar den friska trädoften, även alla slags bygg- och inredningsprogram. Det är så kul när jag får chansen att snickra lite. Det är en positiv känsla. Men största orsaken till denna passion stavas bara på ett sätt och det är: PAPPA. Han är en sådan pappa som alltid har inkluderat oss barn. Vi har fått vara med på allt han jobbat med och aldrig känt oss ivägen. I skogen när han högg ved fick vi hälsa på. Hemma på vedbacken när han och mamma kapade veden. I trädgården när vi rensade landen. I en pulka på skidturer, på en filt på picknicken på en sommaräng, mitt i en köksrenovering och mycket mer. Så när jag känner doften av nytt trä väcks många fina barndomsminnen till liv. Fyllda av kärlek och glada dagar. Tack pappa och mamma för allt ni gav och ger.
Så nu är det bara att ge sig in i garderoben och börja skruva. Mer foton på det färdiga resultatet kommer framöver här i bloggen. Här har ni än så länge ett på en väldigt stolt kvinna som inhandlat sina första egna brädor alldeles själv. Ikväll är det förresten dags för ett av mina nya favoritprogram med Kevin McCloud "Bygga hus av skrot" (Man made house) på Kunskapskanalen kl. 21. Roligt och inspirerande. 

Genomförkyld och vinterblek men stolt och glad 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ambassadör

Tillräcklig

Något annat än läsa, skriva och räkna