Två efterlängtade...

Idag möttes vi äntligen. Å vad jag har saknat er två. Ni som ger mig så mycket styrka och ro, nya krafter och glädje. Utan er skulle jag inte kunna leva eller orka allt som jag ska. Det är mina vänner tystnad och skogspromenad. För någon är det gymmet, simhallen, caféet, idrotten men för mig är det dessa två. Liksom  hjärtat pumpar ut syrerikt blod och ger hela kroppen nya friska tag så ger dessa två det till mitt inre. Där lämnar jag oroliga tankar och jobbigheter. Så kan jag istället få ork till det jag behöver.

Efter den välbehövda skogspromenaden i tystnad (mini somnade i vagnen) tog jag tag i hemmet. Såå mycket onödiga saker vi har. Idag blir det en tur till återvinningsstationen. Kläder som ingen använder skickar jag till någon annan. Lådor, burkar och skräp hamnar där det ska sorteras. Himmel vad härligt att skicka ut skräp och överflöd från sitt hem. Jag har hittat en blogg som jag verkligen gillar. Jag vet inte om hon är aktiv just nu. Men gamla inlägg är det inget fel på om de hjälper. http://linnidag.blogspot.se/2013/02/det-dagliga-decluttrandet-rensa-i-roran.html?m=1 Hon bloggar om de tre S:en - spara, släng, skänk, skriver om att sätta äggklockan på en kvart när det känns övermäktigt med allt stök. Så vet man att om en kvart är städningen över. Oftast hinner man mer än man tror på en kvart och ibland är man så uppe i varv efter den kvarten så man orkar lite till. Vidare skriver hon om så kallade "hot spots" i hemmet. Små ställen där saker lätt hamnar och samlas på hög. Det var mycket intressant läsning. Ibland kan visserligen hela hemmet kännas som en enda stor hot spot, men jag kunde snabbt lokalisera vart våra hotspots bildas...på första stegen i trappan upp, köksbordet, en byrå i hallen m.m. Ibland kan det hjälpa att inse att det är ett fenomen och att det finns ett namn för det samt att man inte är ensam om att jobba med sådana saker i hemmet. 

Världsliga i-landsproblem kanske, men när det kommer till kritan vill man ju ändå ha det fint hemma så gott det går. Det är skönt om man inte har mer saker än man behöver. Inte massa onödigt som bara samlar damm. Eller sådant som bara är i vägen för det man letar efter och verkligen behöver. Vi behöver så mycket mindre saker än vi tror. Det är skönt att rensa och kul om någon annan kan få glädje av det och man känner sig så himla nöjd när man är klar. 

Nu är det bara förkylningströtthet som kan sätta stopp för mitt röjande. Alla vi tjejer i huset är snuviga och sover dåligt. Ingen feber hos de stora tjejerna dock. Jag sa att de fick göra som de orkade och de ville gå till skolan båda två. Det är skönt att vara mammaledig i dessa sjukdomstider. Då är jag ju ändå redan hemma när jag inte känner mig riktigt pigg. "Vabruari" närmar sig och det är även min sista föräldralediga månad. Men till dig som jobbar vill jag bara skicka en styrkekram och påminna om att det är helt lagligt att få bli sjuk! Även om kollegor, chef och ledning vill ge sken av något annat så är det INTE så att arbetsplatsen, samhället och landet går under för att folk blir sjuka. Det är bara så såhär års. Stressa inte upp dig. Släng det dåliga samvetet du har, åt alla håll, i soptunnan. Ät och drick nyttigt. Köp frukt och grönt och unna dig goda sallader. Vila, läs en god bok och håll dig varm inuti som utanpå. Kram 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ambassadör

Tillräcklig

Något annat än läsa, skriva och räkna