Ute knastrar snön men inne smyger sig våren på

Igårkväll ställde vi till med semlefika. Barnen fick garnera varsin egen. Det var nog fler som var sugna på det för i affären var det slut på mandelmassa. Men vi köpte mandelspån som jag körde till lagom fint pulver i mixern. Det är gott om man kan känna lite små mandelbitar kvar tycker jag. Sedan blandade vi i lite socker, grädde och innanmätet från semlebullarna. Det blev mycket godare än den köpta mandelmassan, så nu gör vi så hädanefter bestämde vi.
Vad som däremot fanns i affären var den sötaste våraktigaste servis i rosa med vita prickar. Jag kunde bara inte låta bli att unna mig en skål, två assietter och en gräddsnipa i den serien. Så fina, det var verkligen min smak och gav en förkänsla av våren. Jag köpte även några murgrönor som ska få ersätta de vissnade hyacinterna som står och nickar här och där.

Livet är inte alltid så spännande i kallaste januari här uppe i norr. Nog är vintern högtidligt tjusig och frisk. Naturen ser ut som en tavla med all den vackra snön. Men den torra luften skapar självsprickor, det dyker upp blåsor i munnen, folk är sjuka i både den ena och den andra smittan. Räkningar som dräller in, folk är trötta och tjuriga ibland. Tidiga mornar och det har varit korta mörka dagar. Men det är då det är viktigare än någonsin att vi är snälla mot varandra och tar hand om varandra. Skippa skitsnack och avundsjuka i verkliga livet men inte minst också på sociala medier. Där är även våra barn. Vill vi att de ska ha det bra så får vi själva visa hur och föregå med gott exempel. Vill man ha en vän får man va en vän kan verka så självklart. Men alldeles för lätt att glömma ibland. 

Så för att överleva vintern: ta hand om dig själv och din omgivning. Var snäll. Unna dig en semla, en tulpanbukett eller kanske en söt servis...det är några av mina må-bra-i-januari-tips

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ambassadör

Något annat än läsa, skriva och räkna

Tillräcklig