Vad har du i sminkväskan?

Jag är ingen som sminkar mig hårt eller jättemycket. Jag klarar att gå och handla i affären osminkad. Men det är ändå roligt när man väl hinner piffa till sig lite. Vilka är då dina favoriter i sminkväskan? Mina är flytande svart kajal, ögonskugga i bruna nyanser och någon i pärlemoskimrande ljus nyans. Jag tar först brunt över hela ögonlocken. Lite mörkare i ytterkanterna. Sist tar jag och duttar på lite pärlemoljust på mitten av ögonlocken och lite upp mot ögonbrynen. Det ger en fin effekt tycker jag. Svart mascara kommer sedan. Ibland använder jag brunt puder och borstar med en stor rougeborste lite i pannan så tar det bort värsta blekheten. Till rouge använder jag stift i lite åt det korallröda hållet. Det är sådant som liknar ett gigantiskt läppstift. Jag brukar ta en stor prick på varje kind och sedan smörja ut den med händerna. Jag trivs inte med läppstift. Men om jag använder något så är det mest glans. Det är lagom för mig. Läppenna åt det plommonlila hållet tycker jag är snyggt, så länge man inte markerar för starkt utan bara lite lagom runt läpparnas kontur.

Jag har alltid älskat att läsa böcker om skönhetstips och tyckt om att testa olika stilar hemma på flickrummet ända sedan jag var liten. Jag har speciellt två höjdpunkter från barndomen, när det gäller skönhet. Den ena var att på tandkliniken där mamma jobbade hade tandläkarens fru en skönhetssalong. Det var så spännande när man fick gå in där och titta ibland. Som en drömvärld. Det andra var när jag som liten fick följa med mamma på modevisning. Vilken spännande känsla att få sätta sig på en stol där det låg små goodiebags med parfymprover och små cremeprover som man fick. Det var en hint av en värld fylld av väldoft och glans.
Jag är friluftsmänniska som trivs bäst och är mitt rätta jag i skog och mark. Men det behöver ju inte betyda att man inte kan få göra sig fin och pyssla om sig ibland.

Idag var det dags för hårfärgning igen. Det är ett bra tag sedan sist. Jag trodde inte jag skulle klara mig över jul och nyår utan att färga men det gick jättebra. Sist använde jag en kastanjefärgad nyans. Men nu ville jag ha något som inte innehåller guld eller koppar, varmt eller rött. Så denna gång valde jag mandel chokladbrun. Jag är supernöjd och det är skönt att ha fått fräscha upp även håret såhär mitt i vintern. Det piggar verkligen upp med lite förändring.

Häromdagen kom ett paket på posten. Alltid lika kul att få beställa hem lite nya dofter till hår och hud. Eftersom jag är mammaledig så blir det inga dyra mängder. Ibland beställer jag hem lite miniprodukter eller resestorlekar på produkterna. Så får jag testa om det är en doft jag gillar och det behöver inte dra iväg så mycket prismässigt. Alltid bäst att leva efter sina tillgångar tycker jag. Det är bara onödigt att leka rik och vältra sig i lyx om man egentligen inte kan det. Men det är kul att få unna sig det lilla man kan och få känna sig lite fräsch och lukta gott. 

Eftersom jag ännu inte samarbetar med något av företagen så pixelererar jag fotona då jag inte är sugen på gratisreklam. Men jag är positiv till samarbeten via bloggen framöver. När man letar samarbetspartners så ber de om en länk till bloggen. När de så kikat på den blir det ibland klartecken och ibland nej. Jag skulle kunna skriva en enbart lättsam och genomgående allmän blogg som inte berör några obekväma ämnen och därigenom kanske lockar fler att vilja samarbeta. Men så fungerar ju inte livet. Allt är inte alltid bekvämt och flyter på.  Jag vet att det finns många där ute som kämpar med olika saker och för mig är det även viktigt att förhoppningsvis få nå ut till dem. De är inte ensamma på resan genom det som ibland kan kännas som mörka tider. Min ambition är att hålla en ärlig men varm ton här. Jag tänker och hoppas att något av mina inlägg kanske kan få pigga upp eller lyckas få någon på bättre tankar. Det kanske inte alltid går, men det är ändå ett av mina mål.
Ibland skriver jag om djupare saker som verkligen berört eller upprört mitt inre. Det är skönt att bolla inre tankar ibland för att få må bra i hjärtat och själen. Min stora passion för friluftsliv är väl det som binder samman hälsa för både min inre och yttre människa.

Men ibland, som idag, är det kul att dela med mig om hur jag tar hand om mitt yttre. Att jämföra sig med andra och aldrig bli nöjd, är inget jag sysslar med. Det kommer alltid finnas någon som är yngre, snyggare, mer vältränad, med vackrare hår, smalare eller med fler kvinnliga former, någon elegant med tjusigare längre ben och ståtlig höjd, eller liten, kort och mysig. Men så länge du jämför dig med andra hela tiden så kommer du aldrig bli nöjd med dig själv. Det är så mycket bättre att försöka landa i sig själv och bli nöjd. Göra det bästa av just den du är, med de förutsättningar du har. Först då kommer du stråla och blomma ut till den blomma just du är tänkt att vara.
Mandel chokladbrun
Supernöjd
Paket på posten 
Väldoft i vintertid

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ambassadör

Något annat än läsa, skriva och räkna

Tillräcklig