Bakdagar

Idag ska här bakas bullar så det står härliga till. Både till vår familj och säkert till en och annan av barnens små fina vänner som hälsar på i vårt hus. Men även till språkcaféet för nyanlända som vi har i vår by om torsdagkvällarna. Ikväll har jag nämligen lovat att göra en insats på bullfronten. Så när skolbarnen hade lämnats av i morse åkte lillasyster och jag till affären för att handla ingredienser. Hon somnade på hemvägen så jag ska strax passa på att göra degen nu.

Igår blev det också bakning. Då gjorde jag en av barnens favoriter, nämligen brysselkex. Senaste inhandlade karamellfärgen var blå. I strösocker blev den nästan åt det turkosa hållet. Så barnen tyckte att det blev fint Frost-tema på kakorna denna gång.
Under helgen som gick firade vi min pappa som fyllt 65. Då fick jag äran att bidra med en tårta till festen. Jag postar lite foton i slutet på detta inlägg.

Det är inte så svårt att gissa att bakning är en av mina stora intressen. Det kanske ligger i blodet då några av min mormors bröder var bagare uppe i Dalarna. Därmed  inte sagt att jag på något sätt jämför mig med ett bagarproffs. Men jag kan iallafall intyga att bakning gör mig glad. Det känns härligt när värmen och den ljuvliga doften sprider sig i huset. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ambassadör

Tillräcklig

Något annat än läsa, skriva och räkna