Där min själ hämtar ro

Sociala medier är för mig helt ok. Jag kan hantera att folk lägger upp fina foton på sig själva, partners, barn, sina hem, husdjur m.m. Det gör inget om det arrangeras och redigeras lite.  Jag stressar inte upp mig och mår dåligt om någon annan har det fint utan jag gläds med dem, så som vänner gör. Är det någon som lägger ut en gnällstatus då och då så tycker jag också det är ok. Man får bli le på vinterbaciller, räkningar, otur och vardagsslitet ibland. 
TV-program är ofta det som kan förgylla en hel kväll. Speciellt en trött vardag är det skönt att få se någon på tv fixa ett vackert blomsterarrangemang, snickra en soffa eller göra någon fin med smink o frisyr.
Även musik kan också vara något som piggar upp och ger nya krafter.
Men när kraven sköljer över en och oro hopas då finns det inget som går upp mot en promenad i skogen och naturen. Jag tog en sådan härom morgonen. Solen sken från en klarblå himmel. I skuggan höll sig rimfrosten kvar och skapade små fina konstverk. Jag njöt och fick nya krafter. Allt det vackra jag såg letade sig liksom in på insidan och läkte allt som gjorde lite ont. Oron över att bli en arbetande trebarnsmor som vill hinna med läxförhör i lugn o ro, kärlek och mys. Hålla reda på viktiga saker och lappar, hinna med tvätt, disk, städ och matlagning. Jag hade en liten ångestdag kring allt det häromdagen. Men där i skogen, i solen så lämnade jag det. Jag bestämde mig för att det ordnar sig, det gör det ju alltid. Naturen står där så vacker och fin att njuta av. Allt det där som jag uppskattar kommer finnas kvar och väntar på mig varje dag när jag jobbat klart. Mitt älskade hus, familj, trädgården och naturen, vännerna och släkten. Allt det där som gör mig gott försvinner ju inte bara för att livet ändras och vi börjar en ny resa. Nu är denna slut och jag får lita på att nästa också går bra. Ibland får man helt enkelt bara vara modig och stark. Här får du några foton från min promenad och så önskar jag dig en skön helg 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ambassadör

Något annat än läsa, skriva och räkna

Tillräcklig