Du ska tro att du är något

Betyder jag något viktigt för någon? Skapar jag trevlig stämning omkring mig och lämnar spår som gör positiv skillnad? Mitt eviga tjat om den ack så viktiga väldoften, du vet. Lämnar jag någon sådan efter mig längs det liv jag vandrar fram? Ja sådana frågor är bra att ställa sig ibland. Tyvärr har vi ofta lättare att tro på motsatsen till detta inläggs överskrift...vi går omkring och tänker: "du ska inte tro att du är något". Både till oss själva och om andra. Varför är det så? Kan vi inte glädjas med varandra istället? Har vi inte högre tankar om oss själva än så? En del påstår att man inte kan älska andra om man inte älskar sig själv. Kanske ligger det något i det.

Att älska sig själv och tro på sig själv kräver faktiskt mod. Gör man det så vågar man ge sig in i utmaningar och äventyr. För då tror man på att man kan klara av saker. Det är inte alltid de omkring en tror på en. Det är kanske inte det bästa att dela sina planer med alla. En del kan man bli så otroligt nedtyngd av då de negativt svarar något uppgivet och bittert. Säkert för att de inte trott på sig själva genom livet och därigenom inte heller tror på någon annan. Ibland får man bara sätta upp mål och fokusera på dem själv istället för att dras ner av en del andra.
När du bestämt dig för att tro på dig själv så utstrålar du snart en beslutsamhet som märks. Det du gör blir bra och det gör gott för både dig själv och andra.

En av de bästa sätten att få andra att tro på sig själva är genom uppmuntran. Ibland kommer sådant naturligt och spontant. Men jag tror också det är en vana som vi kan träna upp och bli bättre på. Genom beröm, en liten blomma eller present för att visa uppskattning. Det gör gott i alla slags relationer med uppmuntran. Till sin partner, sina barn, föräldrar, vänner och kollegor. Alla kan behöva lite medvind ibland. En medvind som sjunger om att du är bra, du duger och behövs, jag tycker om dig. 
En uppmuntran från en patient när jag jobbade som undersköterska på sjukhus. 
Ett fint hjärta från ett av alla mina söta förskolebarn genom åren när jag jobbat som barnskötare 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ambassadör

Något annat än läsa, skriva och räkna

Tillräcklig