Vårdrömmar, träning och uppfräschning

Gryningen anlände innan sju idag och himlen var sagolikt vacker efter en kylig natt. Det är så härligt att vi går mot ljusare tider. Jag längtar att få hänga tvätten på tork i vår trädgård igen. Och allt det andra härliga som hör våren till.
Näst sista veckan som mammaledig. Nu gäller det att fräscha upp mig lite när man ska vara pigg och glad på jobb igen. Så hårfärg är inhandlad. Den här gången blir det en nyans som heter ljus askbrun. Kändes lite vårigt med den färgen, hoppas det blir bra.
Jag har också köpt två nya par byxor då jag levt i gravidtights så länge att de nu samtliga börjar få hål i grenen. Nu blev det stretchjeans istället och det var ju riktigt skönt att få på sig normala byxor igen. Mina gamla jeans får vila på hyllan ett tag till. Det är ju bara att acceptera att det får ta tid att bli sig själv. Kanske har man för alltid ändrat sig i kroppen både av barnafödande och ålder. Men då kan man inte deppa för det, utan köp lite nytt snyggt så länge istället som sitter bra.  Jag menar inte att man ska nöja sig med att förbli lönnfet, bara att man ska göra det bästa av situationen medan man tränar när man hinner och försöker äta rätt. Det där med dieter, smalhålmellanrum mellan låren och annat tjafs är inget jag kan relatera till. Att träna och bli stark är däremot något som lockar mig och är möjligt för mig att nå. I måndags såg jag gladiatorn Amazon - Cecilia Benjaminsson på tv4s nyhetsmorgon. Hon och en träningstjej till pratade om träning och styrka. De nämnde "strong is the new skinny", ett uttryck som är SÅ bra. Smala kan inte alla bli. Men vältränad och stark är något som alla har förutsättningar för att kunna bli. Jag gick genast till min garderob och hämtade fram mina röda gamla "tjejhantlar". I garderoben blir det ingen träning gjord! I vårt hus har vi en sal, ett finrum. Där kan man gå in och sätta sig och bara andas tystnad och ro. Jag försöker se till att det inte är för mycket saker därinne. Utan att det kan få vara lite av en lugn oas. Men med en familj på fem så måste man ju ändå få lov att utnyttja husets alla kvadrat och slippa trängas i onödan. Så hantlarna hamnade nu på salsbordet. Där kan inte någon liten person nå dem och skada sig. Men jag kan däremot gå in och köra några lyft när jag hinner. Helt perfekt medan maten står i ugnen till exempel. Jag blev verkligen inspirerad av inslaget på tv4. Det är kul när man hittar någon som man kan relatera till,  som man ser upp till och blir inspirerad av när det gäller att ta hand om sig själv.
Tulpanerna från alla hjärtans dag lyser ännu vackert på vårt köksbord och doftar lite vår gör de med. I höstas köpte jag lökar som stora skolbarnen i vår by sålde för sin skolresa. Jag har gått på promenad och sett en del trädgårdar på våren där folk har så fint i sina land. Där har jag sett klarröda tulpaner omgivna av små blå pärlhyacinter. Så vackert för ögat på våren efter den långa hösten och vintern. Så detta var vad jag köpte av skolbarnen. Pärlhyacintlökar och tulpanlökar. Jag hoppas de ska trivas i mitt land och förgylla våren här.
Dags för uppfräschning igen
Tulpanerna från alla hjärtans dag lyser ikapp med morgonsolen
Träning på G. Mina hantlar får nu bo i salen istället för i garderoben 
Sakta men säkert ska det nog gå att få ordning på den här trebarnsmorsakroppen

Kommentarer

 1. Guu vad du är duktig!! Jag fundrar fortfarande på när jag ska komma igång, fast måste nog vänta lite till, nyförlöst du vet... ;)

  Kram
  Petronella

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Det är verkligen en lååångsam start här. Jag klarar inte att börja vrålträna, då ger jag upp. Motivationen och orken kommer med våren snart. Promenad är fortfarande favoriten här. Kram

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ambassadör

Något annat än läsa, skriva och räkna

Tillräcklig