Klarbärslycka i vintertid

Det hann gå fyra dagar på inskolningen innan de starka förskolebacillerna hittade hem till oss. Snuva, halsont, huvudvärk och hosta. Det är inte unikt för en förskola eller pedagogernas fel. Det är helt enkelt så den världen ser ut. Många skickar sina barn så länge de inte har feber. Det går kanske inte vara hemma så fort småbarns näsor rinner, för det gör de nästan jämt på vintern kan det kännas som. Men därav inte sagt att det både hostas, nyses och smittas hej vilt runtom på förskolor i kalla norden. Jag blev nästan lite deppig av att vi blev dåliga så fort. Detta skriver jag inte för att nedvärdera förskolans värld. Utan för att kanske påminna någon mer trött och lite lätt uppgiven förälder där ute. Det är såhär det ser ut när väldigt små människor, som alla jobbar på ett blivande immunförsvar, ses inomhus tillsammans.
Men man får väl tänka att när det är gjort har immunförsvaret stärkts lite till. Sedan är det också skönt att vi är inne i mars nu. Snart kommer våren och kan trolla bort vinterns alla trista sjukdomar. 
För övrigt gick inskolningen bra. Mini tog för sig och verkar gilla både stället och folket där. Så skönt!


Idag tog jag även första kontakten med arbetsförmedlingen. Inte så mycket för att jag söker jobb, för det verkar det vara på gång, utan mer för att skydda SGIn. Handläggaren var jättetrevlig och hjälpsam. Hon tog snabbt udden av all nervositet och oro som jag lätt samlar på mig när det drar ihop sig för sådana slags möten. Jag ska komma tillbaka på fredag så vi kan sätta oss ner och planera mer.  Det kommer kännas så skönt att jag är trygg i mig själv och redan har planerat min vår och sommar jobb- och mammaledigmässigt. Jag har sparat ihop mina sista föräldradagar så jag kan få ha betald ledighet i sommar. Så det blir inga obehagliga överraskningar.


Det börjar lätta lite i hjärtat nu. Det är en stor omställning att gå från den trygga mamma-bebis-bubblan och ut till ett mer socialt liv. Där ska man träffas och komma överens med en massa kontakter som man inte alltid kan välja själv. Det dyrbaraste jag har ska jag lita på att någon annan tar väl hand om. Hur bra pedagoger det än är så snurrar tusen tankar inom mig. Om att hon kan sätta mat  i halsen, persiennsnören som kan bli farliga snaror, höga saker som hon kan ramla ner ifrån och har de verkligen tid att trösta all gråt? Men som förälder får man bara bestämma sig för att det kommer gå bra. När oroliga tankar kommer får man slå bort dem. Annars blir man knasig tillslut.
Hitta sätt att slappna av istället. Andas lugnt och sänk axlarna på väg till jobbet eller på väg hem. Dröm om sköna saker. Som jag idag: mellan nysningar och hosta har jag kikat på olika hotell i Kroatien. Ett mycket trevligt land som vi gillar att besöka. Himmel så sugen jag blev! Men vi får se när jag känner att det funkar att resa med vår yngsta.


Något annat som påminner om sommaren är alla bär vi har i frysen. Igår tog jag upp en stor påse klarbär. Så blev det både klarbärskaka och kompott. Inte dumt alls.
Klarbärskaka 
Kompott
Brödbak blev det också i helgen
Semesterbild från fina Kroatien
Fruktbåten på stranden 
Så otroligt vackert 
Färsk frukt längs en trottoar

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ambassadör

Tillräcklig

Något annat än läsa, skriva och räkna