Morgonsol

Morgonsolen lyser in och ger nytt hopp. Det doftar gott av söndagsmorgon. En väldoft som handlar om att slippa stressa till förskola, skola eller jobb. En doft av nybryggt kaffe som trivsamt sprider sig runt i alla rum och bjuder in. Väldoft av tulpanerna på vårt köksbord som luktar vår. Fräsch doft från badrummet där en dotter är i full färd med att tappa upp ett skumbad. O av allt det där andra som man kan ta sig tid för när det är helgmorgon.

Jag ser mig omkring och får lust när jag har tid. Lust att äntligen plocka undan skridskopåsarna då det nog inte blir någon mer åkning för i år. Skridskorna som förresten skrek på sista versen storleksmässigt, då ju barnen växt så det knakar sedan förra året. Kanske skulle ta och kolla efter skridskorea när säsongen är över snart. Tänk om man kunde vara en så där ekonomiskt duktig mamma som fyndar på rea och hamstrar till nästa säsong. Istället för att behöva panikköpa svindyra grejer i sista minut. Så lyckades jag åtminstone göra med nya bikinis i höstas. Det kan ju i och för sig vara svårt att pricka in rätt storlekar. Men det brukar ju kunna passa någon i huset iallafall. Med tre döttrar kanske man skulle behöva börja köpa tjejgrejer redan. Eller kvinnogrejer...kanske skulle starta ett Libresse-konto, en BH-fond och kläd/sko/smink/väskor-konto. Men så tänker jag att andra flerbarnsfamiljer, i alla slags olika sitsar, har ju klarat av det här som kallas livet. Så då kan väl vi fixa det med. 

Jag vill försöka ha hopp om framtiden. Inte gå och vara rädd hela tiden för hur allt ska gå och bli. Inte se på allt som ett enda stort skrämmande monster. Utan ta en dag i taget och komma ihåg att njuta i det lilla. Tacksam och med vördnad för varje enskild dag.
Morgonkaffe i favoritkoppen
Solljus i vårt hus

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ambassadör

Något annat än läsa, skriva och räkna

Tillräcklig