På gång

Utdrag ur brottsregistret på väg från polisen till barnomsorgen där jag ska jobba. Utvecklingssamtal med mina skolbarn snart avklarade. Mini inskolad på förskolan. Jag är anmäld på arbetsförmedlingen, vilket man inte kan göra förrän inskolning är gjord. Möte med handläggare på arbetsförmedlingen idag. Möte med min chef nästa vecka. Nu är jag på gång och det känns så bra. Det är första gången som allt går lugnt och fint till. Jag är förberedd och trygg.

Det har funnits tider när allt körde ihop sig och skulle ske på samma gång. Jag har stått mitt i ett städpass när jag var städerska på hotell, mitt i en barngrupp som barnskötare, i vita kläderna som undersköterska på sjukhuset och varit tvungen att ta samtal på telefon från instanser med värdelösa telefontider. Svarar man inte anklagas man för att vara onåbar och riskerar att få viktiga saker som till exempel SGI sänkt. Det fungerar så att dessa instanser kan omöjligt samarbeta. Ett intyg från den ena kan inte mailas eller skickas direkt till den andra. Från till exempel försäkringskassan till arbetslöshetskassan. Nej det måste jag beställa. Det kommer skickat med vanlig post hem till mig. Sedan måste jag stoppa det i ett nytt kuvert och skicka till nästa instans. Det tar ju några dagar. Glöm för guds skull inte att kopiera sådana saker innan de skickas vidare. Så du har ett eget bevis på vad det stod i orginalet.
Men är det jag som har skyldigheter ska det ske snabbbt på exakt rätt tid och dag. Annars kan man räkna med straff av något slag.

Jag tycker självklart att man ska sköta sig. Men är man, som jag, skötsam och inget hellre vill än att hitta ett nytt jobb, då borde man prioritera att det är bra om jag jobbar och respektera att det inte är lätt att prata i telefon under arbetstid.
I detta moderna samhälle är jag förvånad att systemen är så föråldrade. Det är otroligt att det inte går att fixa intyg mellan instanser på ett elektroniskt sätt. Till exempel med hjälp av mobilt bank id.

Jag hoppas på att få jobba i många år nu. Utan massa störande moment längs vägen, utan massa gupp eller gropar. Det vore så skönt om allt bara flöt på lugnt och fint nu utan oro för det ena eller andra.  Det tycker jag faktiskt att jag är värd! Att vi får vara friska och kunna njuta av livet. Det är väl en gemensam önskan som vi alla bär på. God hälsa, ett jobb, ett gott hem, människor som man älskar och blir älskad av, en meningsfull fritid och glädje. Varifrån vi än kommer så är det nog sådant som alla människor egentligen behöver och vill ha. Ibland undrar jag varför vi inte kan vara nöjda med sådant. Vi bara jagar och jagar efter det vi tror är lycka. Fast vi egentligen har en massa lycka mitt framför ögonen.  Var glad åt ditt hem och gör fint där. Krama om de du älskar lite extra, vare sig det är partner, barn, föräldrar, släktingar eller vänner. Ta hand om dig själv och känn dig vacker. Har du en sysselsättning så var glad att du slipper massa jobbiga möten och att ha att göra med olika instanser. Har du som jag inte haft ett tryggt och fast jobb på länge så håll ut.

Rätt vad det är kommer en dag när någon säger; "Välkommen hit! Vad roligt att just du är här. Du behövs och vi vill ha dig här!" De orden fick jag äntligen höra av min blivande chef förra veckan. Jag kan lova att det kom en tår i ögonvrån då. Det finns som barnskötare inga fasta tjänster att få. Men jobb finns det, både längre och kortare vikariat och det känns helt okej för mig.  Så sköna och efterlängtade ord, fulla av värme och sanning. Det är otroligt mycket finare att istället för att känna sig värdelös och överflödig få känna sig värdefull och välkommen. Det önskar jag faktiskt alla.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ambassadör

Något annat än läsa, skriva och räkna

Tillräcklig