Pynta till påsk

Nu närmar den sig äntligen. Vår härliga högtid. Den är som ett färgsprakande startskott på våren krönt med fjädrar, kycklingar och ägg.  Har vi tur kommer solen fram då och kanske de första vårblommorna med. 
Det är kul när det börjar dyka upp färgglada fjädrar i ris längs trädgårdar, portingångar och affärer. Folk sätter sig i någon varm vrå ute och vänder sitt vinterbleka ansikte upp mot de efterlängtade första strålarna. Kanske byxben och ärmar dras upp en stund så D-vitaminerna får fritt flöde. De av oss som firar påskens ursprungliga budskap tänker på det och minns. Men oavsett vad man tror så går nog denna glada högtid ingen förbi. Den är både efterlängtad och välförtjänt. Att få sitta tillsammans i ett påskpyntat hem, trivas och kanske äta lite gott. Påskmust, ägg, sill och det som vi tycker är högtidligt och passar. Det som vi otroligt nog inte tröttnar på. Nu längtar jag även efter att få hitta de små nässlorna och göra vårens första soppa på dem. Sprängfylld av nyttigheter. 

Förutom att påsken närmar sig så firar vi också  något mer. Idag har jag och min man varit gifta i 11 år. Det var en vackert solig dag när det begav sig i mars 2005. Snön låg ännu kvar här och där. Men himlen var härligt blå den dag som var vår, då vi firade vår kärlek med att knyta våra band. Lite senare, fram i Maj, hade vi ännu en bröllopsfest. Då på lite småländskt vis. Eftersom vi har två kulturer i vår familj så ordnade vi  två bröllopsfester på olika sätt. Det kändes mycket fint och respektfullt. Men hur eller hur så är det idag som är den dag vi blev herr och fru.
Nu har vi börjat pynta litegrann och här kommer några foton på det.
Ha en skön lördag. 
Orkidéerna gläder mig
Vackra skapelser som jag såg på skogspromenad häromdagen 
En liten som tycker det är spännande med allt färgglatt pynt
Idag har vi varit gifta i elva år

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ambassadör

Tillräcklig

Något annat än läsa, skriva och räkna