Vårtecken, städning och blomster

Idag när vi lämnade stora döttrarna i skolan såg vi något härligt. Längs skolans husvägg stack små grupper av vårblomsblad upp. Man kan inte tro det är sant. Varje vår är det lika härligt. Känslan av att sol, värme och nytt liv är på intåg.
Eftersom jag och vår yngsta är ganska så förkylda än så hade jag inga stora planer för denna dag mer än att kurera oss och ladda inför att jag snart kommer börja få springvikariat. Det var lite tur i oturen att jag inte hunnit komma igång än, så hinner vi förhoppningsvis bli ordentligt pigga först.
När vi kom hem från morgonens lämning i skolan såg jag allt damm o smuts här i vårt hus. Jag får väl ta en sväng med dammsugaren, tänkte jag. Brukar se det som min slags träning istället för en jobbig grej. Har för mig att jag hört något om att smitta och baciller trivs gott i damm. Så i dessa förkylningstider kändes städning som en utmärkt idé.
Jag har börjat använda dammvippa och de andra munstyckena, som finns till dammsugaren, lite mer. Då kan jag komma åt mycket bättre i skrymslen och vrår. Med dammvippan kan jag putta fram smulor och damm underifrån soffor och byråer där jag inte får under dammsugaren. Så är det bara att suga upp det sedan när man fått fram det på golvet med vippan. Det var dagens bästa städtips från mig!

Men hörni det där med tips...jag har gått igenom min blogg lite och insett några saker. Det är nog så att jag har lite svårt att förklara mig kortfattat. Det drar lätt iväg till lite väl långa utredningar. Jag ska jobba med att bli lite bättre på att kunna korta ner det. Sedan är det också lätt att råka självutnämna sig till någon slags "alltiallo-guru". Jag vill verkligen inte spela någon pretto, eller "partypooper" som klampar in och pekar fel. Det finns väl inget tråkigare än sådana. Men när det till exempel gäller karlar som beter sig illa eller människor som har svårt att hantera alkohol så måste jag bara få ur mig det. Speciellt när jag ser vackra kvinnor och barn som får lida för sådant. Jag vill ju genom min blogg på något sätt göra deras röst hörd. Visa dem att jag finns för dem och hoppas kunna inge något slags hopp och styrka att kunna få till en förändring till det bättre.
Att för övrigt träffas på fest och ha det roligt tillsammans på riktigt utan överdrivet intag alkohol inblandat, det är något som jag gillar och kan ibland sakna. Det är inte så lätt att hinna med när man är mitt uppe i livet. Men samtidigt får man inte hela tiden gå och sakna saker. Det är så mycket bättre att öppna ögonen och se allt man faktiskt har. Det kommer kanske alltid vara någon del av livet som inte är helt "löst" men rätt vad det är så fixar sig saker. Det måste man fortsätta tro. Dröm och ge dig hän åt livet. Kasta dig ut och lev. Håll inte igen av rädsla. Det var något liknande som jag hörde en terapeut säga på tv häromdagen. Mycket sköna och viktiga ord.

Efter morgonens städning for vi till blomaffären en sväng. Det blev lite vackra blommor att förgylla vårt nystädade hem med. Jag ser här både lego, ballonger, leksaker och gosedjur i olika hörn. Men dammet är åtminstone borta. Nyss såg jag också min enda pelargon som jag lyckats övervintra. Den ska nog få yngla av sig snart här en dag och bjuda på några små sticklingar, tänkte jag. Kul att få börja göra lite vårsysslor. Har man ingen trädgård så kan man ju alltid unna sig en pastellig ny duk och en bukett tulpaner i en vas. Det ger ögat glädje och hjärtat hopp om vår. 
Dammvippan och alla  munstycken till dammsugaren är oumbärliga
Snart dags för att klippa lite sticklingar 
Blomma från min man på kvinnodagen
Vackra tulpaner är min städbelöning
Några påskliljor hittade jag också i affären 
Snart är det dags att få påskpynta
Vårkänsla som gläder mitt öga

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ambassadör

Tillräcklig

Något annat än läsa, skriva och räkna