Äntligen trädgårdsdags

Så var även min andra arbetsvecka efter mammaledigheten avklarad. Jag känner ro i mitt beslut att lägga studierna på hyllan och jobba istället. Det är skönt att ha tagit ett stort beslut och få känna sig nöjd med att vara just där man är och göra det man gör. För det är just som jag skrev: mitt beslut. Taget med djup eftertänksamhet och noga planerat. Att hoppa av en utbildning var inget jag tog lätt på. Men nu i efterhand känner jag att det var, utefter just mina förutsättningar, ett mycket bra beslut.
Det är roligt att få träffa kollegor och små söta barn. Att få känna sig behövd och välkommen. Det är tryggt att jobba och stabilisera upp sin ekonomi lite mer. Det är också fantastiskt skönt när det flyter på med  mina egna barn. Jag känner mig så tacksam för skolan, fritids och förskolan som vi har i vår by. Både närheten till vårt hem men inte minst personalen där.
Häromdagen kunde jag även ringa min handläggare på arbetsförmedlingen och be henne avanmäla mig från a-kassan. Det kändes väldigt skönt att jag nu har så mycket jobb att jag klarar mig utan att behöva stämpla.

Jag tar en liten runda i vår trädgård när helst jag hinner efter jobbet. Det börjar växa och gro i landen. Påskliljor och tulpanblad har kämpat sig upp trots kyliga nätter. Om de bara visste vilken välkommen, efterlängtad syn de är. 
Idag var jag och döttrarna på loppis. Vi sålde lite och handlade lite. Det var en mycket trevlig stund. Jag hittade bland annat en sådan där stor gammaldags soppskål i vackert målat porslin. På hemvägen stannade jag till i en blomaffär och handlade några pelargoner som fick ta plats i den fina skålen. Jag köpte även hem årets första penséer. Himmel vilken härlig känsla att få fylla den första utekrukan i trädgården med levande blommor. Vågar man tro att den sista frostnatten lämnat oss nu? Ja riktigt ännu kan man inte så noga veta det. Men fåglarna sjunger vackert och klart sin vårsång från buskar och snår. Bönderna far med traktorerna genom byn och arbetar lika flitigt som de surrande humlorna som just vaknat upp efter vintern. Jag lyssnar och ser på våren, jag njuter och älskar livet.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ambassadör

Tillräcklig

Något annat än läsa, skriva och räkna