Med näsan begravd i studentlitteratur

Solen skiner ännu en vacker morgon. Vi sa det igår, jag och min goda vän som pendlar tillsammans de drygt åtta milen till universitetet. Det har varit vackert varje dag sedan vi började studierna. Som en känsla av att till och med vädret peppar oss i denna utmaning. För pepp det får vi från vänner och de flesta runt omkring som bryr sig om, undrar hur det går och hejjar på i rätt riktning.

Det är häftigt med livet och hur det funkar. Från total kaos till sinnesro. Jag vet inte vart du befinner dig eller vad du kämpar med. Men kom ihåg att det vänder alltid på något sätt. Det lugnar ner sig och ordnar till sig fast man inte tror det. Håll ut om det stormar för rätt vad det är har du fast mark under fötterna. Tro mig, det är inga klämkäcka falska clicheer. Jag vet vad jag skriver om. Det har stormat runt mig med. Det har funnits sömnlösa nätter och ändlösa tårar. Men rätt vad det är sover man gott igen. Tårar byts mot skratt och oro mot lycka. Det är bara så.

Nu ska jag spendera tre dagar med att råplugga till utbildningens första tenta som är på fredag och man skriver i fem timmar. Så här blir det inga långa blogginlägg. Vi hade en muntlig tenta igår och lärarna har femton dagar på sig att bestämma om den var godkänd. Hoppas, hoppas. Nu ska jag fördjupa mig i "förskolans uppdrag och styrning", "framväxt och historia" samt "demokrati- och värdegrundsuppdrag"
Ha en bra dag. Vem du än är och vad du än gör.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ambassadör

Något annat än läsa, skriva och räkna

Tillräcklig