Sköna söndag

Idag har väl ingen undgått att kung Bore anlänt på ett rikt besök. Efter frukosten begav barnen och jag oss ut för en stunds frisk luft och ljusterapi. Vår yngsta var förtjust och sprang fram och tillbaka. Snön som föll i ansiktet, spåren efter hennes små stövlar...allt verkade vara spännande för henne i den vita vintervärlden.  Stora tjejerna har byggt snögubbar och njutit de med. Vi har haft kompisfri helg vilket jag tror är viktigt ibland. Inga avbrott i dagen, inga tider att passa. Alla i familjen får göra vad de vill hela långa dagen. Andra gånger är små vänner det bästa som kan hända på en dag. Men just nu behövde vi ladda batterierna ordentligt så vi orkar med tidiga mornar och sena kvällar när jag ska göra praktik på heltid.

Jag har ägnat eftermiddagen åt att rensa och röja. Har slängt en hel sopsäck full med gamla papper som räkningar m.m. Det blev lite som en tidsresa då jag grävde fram gamla, gamla anställningsavtal, lönespecifikationer, arbetsförmedlingspapper och annan information som jag inte längre behöver. (Anställningsavtalen sparade jag såklart). Det var en riktigt skön känsla och plötsligt vällde en våg av lättnad och tacksamhet över mig. Efter tuffa veckor på förskollärarprogrammet så var det välbehövligt att få en ny input på den upplevelsen. Istället för att klaga hur mycket det är på universitetet så kände jag plötsligt: Ååå vad härligt! Jag är på väg mot något bättre. Jag har tagit tag i mitt liv för att jag tycker att jag förtjänar bättre. Det gjorde mig lycklig. Sedan kände jag en oerhörd lättnad över att ha veckans två tentor avklarade. Magkatarr o huvudvärk som plågat mig i över en veckas tid har äntligen släppt taget om mig idag. Jag njöt när jag stod där och rensade papper. Från datorn strömmade glad musik och bredvid mig stod ett spann med friskt skurvatten i. Det var så skönt att få må bra igen. Sjunga medans jag gick fram med trasan och fräschade upp vårt hem.

Det kändes som om jag fick städat på både in-och utsidan denna dag. Bort med gamla papper, bort med grubbel och oro. Jag andas, jag lever och det är gott. Så....som jag tjatar om jämt. Håll ut genom stormar för det kommer alltid bättre tider. Det är tur att livet går i ebb och flod. Rätt vad det är kommer den där efterlängtade andningspausen när du känner att du börjar hamna på rätt väg igen.
Första snön för denna vinter

Min favoritsallad med rödkål, granatäpple och apelsin

Rosor från mannen som uppmuntran efter en tuff studievecka

Mys i vinterkväll

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ambassadör

Något annat än läsa, skriva och räkna

Tillräcklig