Hur klarar du nätet?

Jag såg ett videoklipp som handlade om hur drastiskt psykisk ohälsa ökat i takt med att sociala nätverk bildats....

Ta selfies till exempel, alltså foton på sig själv. Det finns både en och annan som ställt trista diagnoser kring detta fenomen. Jag säger bara en sak: lägg av! Låt den som vill dela ett foto eller två på sig själv. Kanske mår man sådär extra bra och har en fin dag. Kanske bär man på en hemlighet som får en ett känna sig sådär extra vacker och bra. Är det då inte fint och roligt att få publicera en liten hälsning till världen: Hej, här är jag o jag är glad idag. Det tycker jag iallafall.
En annan grej är alkohol. När jag uttrycker min avsky för den så syftar jag inte på de som kan hantera ett glas vin i goda vänners lag. Nä jag menar de som väljer att låta begäret till alkohol råda starkare än att klara jobbet och vardagen. Men värst av allt är den som väljer alkohol framför familjen och låter spåren av dess stank förstöra både relationer och små barns hela uppväxt. Det är den slags relationen till alkohol som jag avskyr.

En tredje sak är gym-foton. Själv har jag inte möjlighet att gå till ett gym just nu i den del av livet jag befinner mig i. Min pappa har så fint döpt trädgårdsarbete till "naturgymmet". Ett bra ord som jag gärna använder själv med när jag exempelvis skottat snö eller klippt gräset. Men likaväl som jag inte stör mig på de som kan hantera alkohol, likaväl stör jag mig inte heller på den som lägger ut gym-foton på sociala medier.
Samma sak gäller de som publicerar fina och fräscha inredningsfoton från sitt hem. Även om jag kanske har det lite stökigt ibland hos mig så skulle jag inte få för mig att störa mig på andras fina foton. Varför ska man göra det? Är det verkligen sant att folk mår dåligt av sociala medier? Hur kan man inte inse att ingens liv är perfekt? Alla har sitt att kämpa med, så är det bara. Det borde väl alla kunna begripa.
Därför väljer jag att glädjas med den som har ett fint hem. Jag väljer att inspireras av den som gör fint, den som går till gymmet eller som gör något annat fint och bra. O det hoppas jag att mina vänner vet. För det finns inget jobbigare än att hela tiden behöva tänka, nej det fotot eller den texten kan jag inte dela då blir kanske den ledsen för det. O den andre stött i kanten o den tredje arg. Nä så ska vi inte behöva tänka tycker jag. Det finns plats för oss alla och vi får alla gå igenom tider av både sol och regn. Det ger så mycket mer gott till själen om vi kan stötta varandra genom regn och glädjas med varandra i sol. Jag hoppas verkligen att jag kan lyckas leva enligt den inställningen. Så nu är det bara att vräka på med selfies, matfoton, inredning, träningsfoton eller vad du vill. Ni som känner mig vet ju att om det är en sak jag inte direkt snålar med så är det blomsterfoton. Så jag hoppas ni har laddat nu med en rejäl dos tålamod med mig nu när våren närmar sig. Ha en go vecka vänner. Nu hoppas vi att vintern snart kan släppa sitt envisa grepp om våren, så att vi kan njuta lite mer.
Väldoft och skönhet hos min syster
En tapper kämpe som överlevt ett antal snöfall i landet. 

Är det inte likt oss människor ibland? Vi kämpar genom oväder i livet precis som vårens första tappra blommor genom snöfall.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ambassadör

Tillräcklig

Något annat än läsa, skriva och räkna