Det går mot terminens slut

De är tillbaka nu, svalorna, de där glada härliga som jag brukar ägna sommarkvällen åt att titta på en stund. Deras glada lyft och dyk medan de susar fram genom luften.
Ikväll njuter jag extra mycket. Det var en tuff vecka eller tuffa veckor i skolan. Vem kunde tro att det är såhär intensivt att läsa till "dagisfröken" eller förskollärare som det heter på riktigt. För vid det här laget vet väl de flesta att det som förr hette dagis och hörde till socialdepartementet heter idag förskola och hör till utbildningsdepartementet. Med det följer krav på välutbildad personal. Det finns outbildade och lågutbildade där ute som gör ett fantastiskt jobb i förskolan. Men ju mer jag studerar ju mer önskar jag att alla som jobbar i förskolan skulle unna sig att göra detsamma.  Det är en fantastisk resa man gör som öppnar ögonen och ger nya perspektiv. Om du går i tankarna på att studera så kan jag verkligen rekommendera det. Det är tufft, högt tempo och höga krav. Det krävs mycket engagemang. Men kul är det när hårt arbete lönar sig. Det handlar om allt ifrån att släpa sig till ännu en dag i föreläsningssalar eller spendera en hel självstudiedag med näsan begravd i den litteratur man blivit tilldelad. Det där med att släpa sig till föreläsning stämmer dock inte. Mest isåfall om man haft en tuff natt med sjuka barn och har en heldag med föreläsningar. Då kan det bli tröttsamt. Men föreläsningar och föreläsare i sig är ofta väldigt givande och intressant. Jag ser det som en förmån.
Nu har jag två examinerande uppgifter kvar på mitt första år. Det känns hoppfullt att sedan få jobba för att därefter få en välbehövlig ledig sommar. Jag hoppas på många sköna turer i skog och mark. Här följer några foton från en morgontur häromdagen. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ambassadör

Tillräcklig

Något annat än läsa, skriva och räkna