Försommarstunder

Från bersån hörs en gammal Eminem-låt. Den vilda bebin har bestämt sig för att paviljongens stålställning liknar en ribbstol och klättrar bestämt högre och högre med nöjd min. Mannen i bersån grillar sin världsgoda lax medan jag dukar med spetsduk och snyggaste tallrikarna. Stora barnen laddar om för nästa tur till sjön som de planerar efter middagen. Är det verkligen bara Maj? Utbrister jag. Det här är ju helt otroligt.

Till och med jag premiärbadade i helgen när temperaturen nådde +30°C och slog det 125åriga rekordet.
Vi roade oss med en tur in till stan i lördags. Samir och Viktor var på besök och det ville vi inte missa. Så kul för barnen att få se kändisarna på riktigt, o för oss vuxna lite med ju. För övrigt blev det ett par bilturer och promenader till sjön.

Jag funderade på det där med att njuta här och nu. Det är så lätt att tänka: nä men det tar vi sen på semestern, det är ju bara Maj än. Men den gångna helgen har vi fyllt med glada försommarminnen. Det kändes som vi levde till hundra procent och inte väntade eller höll igen. Jag blir stolt när vi lyckas med det.  För jag tror det är det som kallas att ta vara på livet. Äldsta dottern ville som sagt bada efter middagen. Först sa jag nej med ursäkter som att det är ju skoldag imorgon m.m. Men sedan tänkte jag att ett snabbt kvällsdopp kan jag väl unna dem. Man kan ju skilja på "fika och badstund länge" på dagen och det lilla snabbdoppet på kvällen innan läggdags. Så gjorde vi när jag var liten och det är kul att få visa barnen detsamma. Det var ett fåtal folk på stranden och kvällen kändes så lugn och skön. O så somnar man så gott sedan.

Det var dock lite segare än vanligt att masa sig upp denna måndagmorgon. Idag har jag kämpat med terminens sista kurs och avslutande examinerande uppgifter. Jag undrar om man någonsin kommer känna sig riktigt säker och trygg eller om man kommer känna rampfeber hela utbildningen? Rädslan kring att lärarna ska tala om för en att man är helt ute och cyklar. Men det har inte hänt hittills iallafall. Så det går nog rätt bra ändå. På onsdag är min sista skoldag och sedan väntar så småningom lite springvikariat. Jag är inte tjänstledig från något jobb under studierna. Så nu får jag bli lite livegen och hoppa runt ett tag och bli inringd på samma dag. Men är det under begränsad tid så funkar ju det med. Fördelen med att vikariera på olika ställen blir ju att jag kan känna efter vart jag skulle vilja jobba sedan. Så kan man ju åtminstone hålla ögonen öppna för tjänster där. Det där med att trivas känns som en hög prioritet. Man ska inte gå och lida sig igenom varje dag på ett ställe där man inte trivs eller passar in. Att säga upp sig på stuberten är ingen smart plan såklart. Då får man väl börja kika på nya jobb medan man har det gamla kvar.


Hoppas du har en skön försommar. Även om det inte är ledigt och semester än på ett tag så kan man njuta lite då och då. Det är inte förbjudet alls. En frukost på balkongen innan jobbet, middagskaffet på verandan eller en lunch på en parkbänk. Ut och njut så fort du får chansen.
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ambassadör

Tillräcklig

Något annat än läsa, skriva och räkna