Vanir

Jag vet inte vad du tror på och vilket ursprung du har. För mig spelar det ingen roll så länge vi håller sams och alla får vara med och ta plats. Schyssta spelregler från alla håll. Rättvisa och respekt för var och en. En måtta ödmjukhet från oss alla är kanske något som världen skulle behöva se lite mer av också.

Själv kommer jag från Norden och här trodde man förr på asagudar. Jag tyckte att den nordiska mytologin var spännande att läsa om i skolan. De vanligaste gudarna kallades i den tron för Asar men det fanns också ett gudasläkte som hette Vaner. På engelska Vanir. Exempel sagans vackra Freja som bodde hos Asarna var från Vanerna.
Dessa sagor är fulla av mystik och spänning. Även om man inte tror på dem så är de en del av vår historia på det vis att man förr i tiden fantiserade om dem.

Vi har inte direkt något medelhavsklimat här uppe i Norden, men vi har lärt oss leva därefter. Så även i form av klädval. Till exempel i mitt blivande yrke som förskollärare är man ute var dag året runt. Då vill man ha rejäla och pålitliga kläder som håller en varm och torr. Det finns inget värre än att stå å frysa på jobbet.
På fritiden trivs jag bäst i skog och mark. Att shoppa och springa på café och uteställen är kul ibland. Men vill jag hitta ro i själen och nya krafter så är det hellre i skogen under tallarnas stilla rofyllda sus. Äta ute betyder för mig vid en eld i skogen med utsikt över en spegelblank sjö. Inte i något frityrosande stimmigt hak fullt med stressiga ljud.

Det är sådant där man kommer på med tiden när man provat på livet på lite olika sätt. För mig är de olika sätten jag prövat ett frukostställe en tidig augustimorgon på Manhattan, ett gatukök en natt nere på Balkan, ett uteställe i Mexico, en restaurang i Egypten eller vid en lägereld i Småland. Jag kan sakna alltihop och jag är långt ifrån färdig med äventyr. Men det blir ändå så att man stannar upp och värderar allt när man landar ibland. Vem man är och hur man bäst vill ta vara på det här livet man fått.
Ser du mig efter en heldag på stan så är jag ofta blek, trött, törstig, yr med huvudvärk och lättirriterad. Ser du mig efter en heldag i skogen är jag rufsig i håret, rosig på kinderna, liv och glädje i blicken, en aning rökdoft från eldning och med massa ny energi påfylld i hjärtat. Så funkar jag.

Här uppe i norden finns många fantastiska företag som tillverkar riktigt bra kläder för just vårt väder. En av dem har jag nu stiftat lite närmare bekantskap med. Just namnet Vanir, som härstammar från mytologin, är nämnligen också namnet på en av Helly Hansens senaste jackor. På tal om ödmjukhet, som jag tidigare nämnde, så kan jag ödmjukt och tacksamt avslöja att jag blivit uttagen till Helly Hansens outdoor team. Vi är ett antal klädtestare runt om i världen som genom våra olika livsstilar fått äran att nu prova Helly Hansens varor i våra liv. Någon åker skidor, någon seglar, någon cyklar, klättrar i berg eller lever friluftsliv. Tillsammans visar vi deras kläder och våra livsstilar. Blir du sugen kan du läsa mer om deras fina kläder här: https://www.hellyhansen.com/en_se/
Framöver kommer ni få följa mig, kanske inte minst på min instagram dagarnasomgar när jag testar någon av deras produkter till det ultimata genom friluftslivet i vår och sommar.

Helly Hansen kommer från Norge. Jag har alltid älskat det landet och har spenderat många semestrar där som liten tillsammans med familjen. Där har jag både en del släkt och vänner. Hjärtat är fullt av minnen från detta vackra land med världens gladaste språk och en sagolik natur. Det är inte svårt att förstå hur inspiration till mytologin tog sin början här. Men så även uppfinnandet av hållbara kläder som klarar vårt tuffa klimat med väder och vind genom våra fyra årstider. Vackra och vilda som livet självt.
Jag har familjens gamla Helly Hansen-fleece från 90-talet som fortfarande hänger med. Genom barndomen var de där pålitliga Helly Hansenkläderna ett återkommande inslag på scoutläger och i skogen med mina föräldrar. Deras logga påminner mig om massa fint, härligt och bekant. Som en given del av barndomen. Därför känns det extra kul att få välkomna det märket hit till min blogg. Det är välkänt, tryggt, pålitligt och passar därför mig. Men det inbjuder samtidigt till en livsstil som inte sätter några gränser för när det gäller att leva till 100%.

Det kan se väldigt olika ut när du besöker olika bloggar. Som du kanske märkt så har jag valt att inte ha några blinkande annonser här i bloggen som ska leda till länkar och försäljning. Man får göra som man vill med den saken. Alla bloggare får hitta sitt sätt. Jag väljer att själv leta efter och ibland bli hittad av sponsorer då och då istället. Det känns mer i samklang med den jag är. Inte så mycket stadsliv och shoppingtips utan kanske lite mer landa i naturen och hitta ro.
Jag ser fram emot många friska upptåg och är redo för friluftslivet som väntar i samarbete med Helly Hansen.
Igår när jag satt hemma och arbetade med studier lyste den här budbilen upp min dag


Längtar att få ge mig ut o testa


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ambassadör

Tillräcklig

Något annat än läsa, skriva och räkna