Något att längta till

God morgon. Äldsta barnens sista skolvecka står för dörren. Nästa vecka blir det bara fritids för dem medan den här mamman jobbar lite till. Det var förresten riktigt roligt att få börja jobba på förskola igen efter ett års avklarade förskollärarstudier. Oj nästan en liten fanfar på det, kände jag nu när jag skrev det. Gött att sakta men säkert närma sig målet och nu ha betat av första etappen. Det var som jag trodde, inte utan att man blivit påverkad av studierna. Jag undrade just hur det skulle kännas när den här gamla barnskötaren hade akademiserat sig ett år. Det finns massa duktiga barnskötare där ute men för mig behövs den här resan för att få upp ögonen om allt från styrdokument till vilken barnsyn man har och mycket mer.

Efter jobb väntar en av sommarens stora höjdpunkter: scoutläger med barnen. Nästan en hel vecka ute i skogen i tält. Matlagning över öppen eld, massa frisk luft och härlig gemenskap. Förra året hade jag mitt nyaste tält. Men eftersom jag fortfarande har barnvagn till min yngsta så kändes det för litet. Jag behöver mitt gamla hederliga jättetält med förtält o sovkammare i. Då kan både vagnen hållas torr från regn och dagg och så slipper man ha gummistövlar i "sovrummet".
Jag övningsreste det hemma i trädgården för någon vecka sedan och impregnerade det även lite mot regn då. Så nu är allt förberett.
Nya, som är bra men för litet än

Det gamla underbara retro


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ambassadör

Något annat än läsa, skriva och räkna

Tillräcklig