När livet blir begripligt igen

Lite trött o sleten. Ett års studier med hemtentor på både jul o påsk är nu avklarat. Hur mycket man än trivs med studierna så är det en stress å veta att man alltid borde läsa mer innan föreläsningar, efter föreläsningar och innan tentor. Helst skulle jag också vilja läsa efter att kurser avslutats. För att få smälta det och bearbeta i lugn och ro allt det där som egentligen är väldigt givande och intressant. Men det kan man fetglömma, för raskt går man över från tentamen i en kurs ena dagen till introduktion för nästa kurs följande dag. Har man tur infaller en helg däremellan, men det är inte säkert.


Nu har jag sommarjobbat tre härliga veckor istället. Det har varit så underbart roligt o en skön känsla att efter arbetspassets slut få gå hem och veta att nu är jag färdig för idag. Den känslan har man inte när man pluggar.
Det har varit spännande att få pröva sina nya kunskaper och ha andra tankar i bakhuvudet under min arbetsdag. Tankar kring styrdokumenten, en förskolas viktiga plats i samhället, min barnsyn och mycket, mycket mer. Jag är så glad att äntligen ha hamnat rätt och hittat hem. För det har jag både känt själv och även fått bekräftat av både en och två kollegor under dessa veckor. Sådana värmande, uppmuntrande ord bär jag med mig in i fortsatta studier. När jag sitter där på föreläsningar och tentor i höst, känner mig vilse ibland och kanske vill kasta in handduken. Då ska jag tänka på vad goda generösa människor sa till mig på sommarjobb i soliga dagar.

Jag önskar dig detsamma du som läser det här. Att du ska få känna att du trivs. Att du får omges med människor som ser dig, uppmuntrar dig och lyfter stämningen till något konstruktivt, kreativt och positivt.
Ödmjukhet är en bra egenskap som jag uppskattar hos andra och jobbar med hos mig själv. Ödmjuk i att faktiskt välja hur man är mot andra, vad man väljer att säga och göra. Ödmjukhet inför livet och dagarna som går. Det är inte motsatsen till ödmjukhet som gör att jag vill dela med mig om när livet går bra. Det är rakt ifrån perfekt alltid. När jag skriver om att känna lycka så är det för att ingjuta hopp i dig och andra. Ett hopp om att fast det är jobbigt nu så kan det bli mycket bättre snart. Vissa tider i livet möter man knasiga personer som man inte alls förstår sig på. Man kan befinna sig i knepiga situationer som man inte har en aning om hur man ska ta sig ur. Allt kan kännas som ett evigt mörker och varje steg så tungt. 

Men så kommer vändningen, för det gör den om du bara håller ut. Då det faktiskt börjar kännas rätt okej igen. Lite som när solen lyser in genom fönstret i ditt rum, så kan det ljusna i din själ igen. Eller känslan av att få vandra genom en skog där just sommarregn fallit. Solen tittar fram igen. Man hör några sista droppar falla från torkande träd djupt inne i skogen. Någon fågel sjunger igen. De är så tysta just innan regnet kommer. Men sedan tittar de fram igen tillsammans med solens strålar. Den känslan av samklang när livet plötsligt blir begripligt igen, när man möter nya människor som själva mår bra, trivs och som faktiskt bara vill en väl. Man befinner sig i situationer som man faktiskt vill stanna i...det är det jag önskar DIG!Håll ut! Vem vet vad som väntar bakom nästa knut.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ambassadör

Något annat än läsa, skriva och räkna

Tillräcklig