Städdag och energipåfyllning

Så kom den äntligen! En sådan där dag då jag hann ikapp igen. Visst har det städats även under studierna. Men bara snabbt efter att jag hämtat hem barnen, medan det ännu är dagsljus så man ser smutsen som ska bort. När jag har barnen på fritids och förskolan är det full fokus på läsning när jag har självstudier. Tiden jag får vara själv är oerhört välplanerad. Jag brukar tänka: vad kan jag göra när de är hemma och vilket funkar bäst när jag är själv. Det är väl kanske bra tokigt att inte passa på att fixa middagen färdig och passa på att städa huset medan jag är själv. Men det går bara inte. Tiden flyger iväg och timmarna för studier tar jag vara på. Men nu är det paus från dem. Så idag har jag städat på sådana där konstiga ställen som i vardagen inte hinns med. Typ fälla ihop en utdragen dagbädd och dammsuga och moppa där under. Dammsuga lister. Byta mattor på badrummet och hinna skura golvet ordentligt där. Nu har jag paus och bloggar lite.

Jag och barnen började dagen med att packa picknickkorg, filtar och lite ved. Sedan åkte vi till närmaste sjö. Det är en gråmulen och lite sval dag så brasan vi tände värmde gott. Det var skönt att bara sitta där och höra brasan knastra mysigt och grilla lite korv. Barnen testade sina nya, fina grillspett som de vann på hajken. De var jättebra med trähandtag och teleskopskaft. 

Fast man inte tänker på det då så sitter man där och fylls på med massa ny energi. Det märktes sedan när vi kom hem och jag satte igång med städningen. Vad har förresten du för städknep? För är det någon gång som man vill göra det smidigt för sig så är det väl när man städar. Nu ska jag fortsätta putsa lite här. O så önskar jag dig en skön fortsatt helg!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ambassadör

Något annat än läsa, skriva och räkna

Tillräcklig