Håll inte igen av rädsla för andra

Nu har vi varit hemma i drygt två veckor efter vår vecka i tält i skogen. Jag har längtat ut många gånger ska ni veta. Men nu har vi lagt fullt fokus på att måla om vårt stora hus en tid.  Vårt älskade fina röda bullerbyhus som vi kallar vårt hem. Så dagarna har bestått av att skrapa bort gammal vit färg. Måla massa nytt, rött, fint och så småningom vitt runt fönster, dörrar, knutar m.m. Det är min man som dragit största lasset i detta projekt men barnen och jag har hjälpt till efter bästa förmåga. Även min pappa har gett oss sin hjälpande hand, vilket uppskattas stort. Hejja oss nu närmar det sig belöningsdax. O belöningen blir ju i första hand ett strålande, välmående hus och hem. Men kanske även någon dagstur eller övernattning till underbara Öland som vi bara bor en timma ifrån.


Nu till helgen ska barnen o jag ut på några dagars äventyr i skogen. Vi ska hålla till vid ett gammalt missionshus där det finns el men inget vatten. Det är helt underbart rofyllt och vackert där. Med spännade natur och en stilla sjö med klippor vid på promenadavstånd. Där finns rikt med vildsvin och alltid färska spår av dem. Det är kanske tur att jag inte fått mitt nya tält hemlevererat ännu. Tror jag tar och testar det framöver på en något lugnare plats vad det gäller vildsvin. Ikväll har jag hämtat fram min gamla ryggsäck från Fjällräven och sovsäcken från Haglöfs. Två gamla trogna tjänare som följt mig på många äventyr sedan jag inhandlade dem någon gång på 90-talet. De har fått utstå tuffa tester genom allt från  tältning vid Devils tower i Wyoming, USA till camping i Schweiz. Hängt med till Grand Canyon, åkt Greyhoundbuss en hel natt på väg till Canada och legat som packning i en och annan kanot genom åren i Småländska skogar och vattendrag. 

Livet är spännande och nu har jag i några år genomgått äventyret som kallas livet som småbarnsmor. Det känns riktigt kul att få lära dem allt jag själv lärde mig som liten av mina föräldrar vad det bland annat gäller friluftsliv. Jag och mina syskon fick tidigt lära oss att njuta av livet i skog o mark. Våra fantastiska föräldrar tog med oss på vinterhajk i militärtält, bärplockning i skogar, Norgeäventyr på bergstoppar och Trollstigar. De lärde oss att njuta av tystnaden vid en stilla sjö och känna vinden i håret vid en havsklippa. Vi vandrade i sommarkläder längs en glaciär och tältade på många spännande ställen. Nu fyller jag mitt instagram med människor som har konton och gör detsamma. Det är helt underbart inspirerande. Vad du än blir glad av. Det som ger dig liv i blicken, lycka i hjärtat, rosor på kinderna, bubbel i magen, glad takt på pulsen och ett leende på läpparna...hitta det. Följ likasinnade på sociala medier och låt flödet innehålla sådant som gör livet roligt. För någon är det sport, hästar, fordon, smink, blommor, mode, resor...tänk efter vad det är för dig. Hitta dig och lev! Var inte rädd för vad andra ska tycka. Jantelagen är till för att krossas. Ut med armarna, ge dig hän och lev livet. Gå inte och håll igen av rädsla för vad andra ska tycka och tro. Livet är för kort och för värdefullt för att inte njutas av till hundra procent.
Min pappa i målartagen

Min man i målartagenSkrapa...är segt men nödvändigt 

Stora barnen i målartagen


Bloggerskan själv med penseln i högsta hugg

Det är ett fantastiskt tacksamt jobb för skillnaden syns med detsamma

Mannen på högre höjder. O så fint han gör!

Packar för nya äventyr. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ambassadör

Tillräcklig

Något annat än läsa, skriva och räkna