Sommar

Så är den efterlängtade ledigheten äntligen här. Jag är en fattig student på sommarlov. Riktigt knasigt hur man ska göra med ekonomin som student på sommaren. Man har inget csn, ingen betald semester och hade behövt jobba i maj för att klara sommaren. Som timanställd får man ju lön månaden efter. Men i maj rullade studierna på i helfart med examinerande uppgifter på löpande band. Vare sig man är en pluggande mamma, som jag, eller själv och ung så behöver man faktiskt ledigt. Det är en sådan press o stress resten av året. Så för att orka med behöver man verkligen de där väckarklocksfria morgnarna på rad och massa tomma, oplanerade dagar när almanackan är ren och fin. Utan snabbt ditklottrade anteckningar om möten hit och glöm inte det dit. Men jag har iallafall jobbat tre veckor sedan skolan slutade och planerar två veckor till innan skolan börjar för mig igen. Så sammanlagt fem veckors jobb är ju bättre än inget.

Men nu är det dagar som bjuder in till att hinna ta vara på massa saker igen. Ta sig tid för familjemys. Hinna skura köksluckor, rensa i alla de där ställena där man ställer o lägger massa onödigt.
I år målas det också om här på vårt röda bullerbyhus. Min man kämpar på och det blir verkligen ett lyft. Så fint o roligt att se vårt hus lysa upp igen. Stora barnen i familjen hjälper också till och är jätteduktiga. Mini och jag hjälpte till med målartvätt förra veckan. Men nu är det lugnast att jag håller henne undan bland alla färgburkar och farliga stegar. Så vi gör vårt bästa med att istället sköta disk, städ, tvätt och matlagning. Det sistnämnda kan vara något av en utmaning under sommaren när alla är hemma. 

Att lyckas med två varma mål mat om dagen som ska vara goda, nyttiga, mättande, lyckade, varierande och omtyckta är inte alltid så lätt. Ernst eller Jamie Oliver får gärna komma hit. Eller varför inte en varubuss med färdiga ingredienser till alla sommarens mål. Ja ja här sitter jag igen och gnäller om i-landsproblen. Egentligen har jag ju det hur bra som helst.

Jag log och tittade upp mot de härliga svalorna på himlen idag. Vad gör du? frågade någon. "Jag njuter av livet", sa jag. "Det är sommar, sol, blå himmel och fåglar o det njuter jag av". För det är väl det alla de där orden/quotesen handlar om som kontinuerligt publiceras i sociala medier. Att man ska ta vara på livet och njuta. Det är bara att man inte ska glömma göra det på riktigt också o inte bara dela om det i sociala medier. Även om det stormar på nära håll eller i världen. Även om man står inför jobbiga utmaningar så får och behöver man stanna upp och njuta, vila, hitta honung för hjärtat och balsam för själen. Mina kloka föräldrar påminner alltid om att ta vara på små stunder. Så det försöker jag. 

Idag när mini somnat en stund på dagen lade jag mig på en filt o gjorde ingenting. Jag unnade mig det o det var så skönt. Mini sov vidare så efter min vila fick jag plötsligt massa ny ork. Det blev både dammsugning och skurning av köket. Så underbart skönt att hinna med. Nu är hon vaken igen och huset är fint. Jag håller på att koka kompott på fjolårets klarbär från frysen. Förhoppningsvis kan vi sedan fylla på där i bärlådan med något nytt från denna säsong.  Hoppas du har en fin dag vad du än styr med. Det bästa jag vill dela till dig idag är mina kloka föräldrars ord om att ta vara på stunderna.
Äntligen tid för grundlig städning 

Klarbärskompott på gång i vårt kök 

Vattendroppar från pollek i kvällssol

Nyttiga förmiddagsfikat


Sommarnjutare i hatt

Skönhet i vår trädgård 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ambassadör

Något annat än läsa, skriva och räkna

Tillräcklig