Att ta sig tid...

Räkningarna ska betalas i tid. Mina arbeten och tentor som student ska in i tid. Jag ska prestera och klara min utbildnings kurser i tid. Annars får jag till slut inte fortsätta på programmet och CSN som stämmer av med universitet kan då besluta att jag inte har rätt till studielån/bidrag. O då kan jag inte betala mina räkningar i tid. Allt hänger ihop och allt kan kännas gå i en rasande fart ibland. Det är som att min själ inte hinner med kroppen och huvudets snabba fart. O visst det är så livet måste se ut. Världen skulle inte fungera om vi inte alla drog vårt strå till stacken genom att göra vår del. Vi kan inte "bara vara" och det är förresten inget jag vill ändå. Jag vet att det är nu jag är mitt uppe i livet. En hektisk tid men som säkert kommer bli saknad sedan. För det är samtidigt härligt att leva och vara igång.

Men det är också viktigt att göra motsatsen ibland. Aktiviteter som får ta tid. Du har säkert dina knep för hur just du varvar ner. Vad det än är, det där som gör att allt känns bra igen. En känsla av att: "så, nu är vi i fas igen, jag, själen och tiden".
För mig känns det så tydligt när botten är nådd. Det visar sig inte sällan genom kroppen som försöker säga nej. Det finns till och med en term för det där: psykosomatiska besvär. Man kan översätta det med: "ont i kroppen av stress" ungefär. Det kan vara magkatarr, pulsen som ligger för högt hela tiden, självsprickor här och där, allmänt trött, blek, dålig hy och hängigt hår. Eksem som blir värre osv osv. Vi behöver inte sitta här och räkna upp sådana tråkigheter i det oändliga. Det som jag vill komma till är SOULFOOD. Det där du gör som lägger sig som bomull runt det som gör ont. Sådant som sänker pulsen, ger kinderna rosor och att du känner livet i dig igen. Sådant som gör att du återvänder med förnyad kraft till alla måsten.

Ni som känner mig väl och kanske följer mitt instagram @dagarnasomgar vet nog redan om vad som är min soulfood. Naturen såklart. Att få sätta sig vid en eld, höra skogen susa, blicka ut över en sjö eller vandra på en stig mellan höga, gamla träd. Få ligga i en hängmatta mellan två granar och sakta gunga i vinden. Glida fram i en kanot på en stilla å. Tända en eld och låta det få ta lite tid innan den tar sig. Sova i vindskydd eller tält och ha naturen som granne.
Mer saker som gör mig lycklig och lugn är att få baka bullar och bröd. Det har jag bloggat om tidigare. Känslan av att få sätta händerna i en ljummen deg och forma den till något fint o gott. Väntan på jäsning, som man inte kan stressa på eller tvinga fram resultat i önskad tid. Bröddegen är färdig när den vill! O så sist den ljuvliga, hemtrevliga doften som sprider sig i hemmet.

Att en gråkall vinterdag få besöka en blomaffär och drömma sig bort till en blomsteräng. Att medvetet stanna och njuta av dofter och färger där, istället för att springa igenom i jakt på blomsterkvast till en vän. Gör det till en njutning.

Eller att få pyssla om sig lite extra så man känner sig fin och doftar gott. Det är också soulfood för mig. Jag provar lite samarbeten nu efter att ha blivit kontaktad av trevliga människor som ville det. Jag tänkte först att jag inte skulle ha tid för det när jag är en heltidsstuderande trebarnsmor. Men JAG TAR MIG TID har jag bestämt. Min grundtanke, speciellt på instagram, är fortfarande min stora kärlek till friluftsliv och natur. Men det är väl inget som säger att man kan få syssla lite med både det ena och det andra. Så länge man känner att det är produkter och varor som stämmer in på den man är och sådant man tycker om. Jag tjatar inte på någon och prackar på, men tycker det är roligt att få tipsa om bra grejer och kanske kunna erbjuda er läsare rabatt. Det kan jag göra på Löwengrip Care and Colors härligt fräscha sortiment som jag nyligen inlett samarbete med.

Använd rabattkoden: LOW2L0 så får du 10% rabatt hos Löwengrip Care & Color. Länk: lowengripcarecolor.com

Hittills har jag provat ansiktsrengöring, ansiktscreme, hårinpackning samt shampo och balsam för blondt hår. Jag är så nöjd med alltihop och det är kul att få känna sig fin o dofta gott. Nästa gång får det bli deras ljuvliga parfym som jag fick i provformat och är helt såld på. Den doftar så exklusivt.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ambassadör

Något annat än läsa, skriva och räkna

Tillräcklig